• zo. jun 16th, 2024

Een vpn gratis kan gevaarlijk zijn

DoorRedactie

mrt 12, 2019 #vpn

Wanneer u op zoek bent naar een vpn gratis verbinding, dan is het zeker aan te raden om u van te voren goed in te lezen. Een vpn gratis verbinding kan namelijk gevaarlijk zijn. Deze gratis vpn provider moet namelijk ook ergens zijn geld vandaan halen en meestal doen zij dat door uw gegevens door te geven aan andere bedrijven. Dit wilt u natuurlijk niet en daarom is het belangrijk dat u goed de voorwaarden leest en weet welke provider u kiest. Op de website van VPN verbinding hebben ze veel informatie staan waardoor u gemakkelijker en een betere keuze kunt gaan maken.

vpn gratis

Wat zijn een aantal praktische toepassingen van de VPN

  • Veilig internetten op openbare wifi netwerken; Wanneer u inlogt op een openbare wifi netwerk dan kan het netwerkbeheer of zelfs een hacker uw gegevens onderscheppen. Sommige hackers kunnen dat zelfs wanneer u een versleutelde website bezoekt. Wanneer u kiest voor een VPN provider dan zullen uw verbindingen compleet versleuteld worden zodat u veilig en gemakkelijk kunt mailen of internetbankieren.
  • Meer privacy of anoniemer internetten; Derde partijen zoals internetproviders, overheidsdiensten) en advertentiebedrijven kunnen je minder goed volgen als je VPN gebruikt. VPN wordt ook vaak gebruikt om anoniemer te downloaden uit illegale bronnen, zoals fillms van (bit)torrent sites.
  • Regionale blokkades omzeilen; Tv-omroepen schermen online-tv soms af voor buitenlanders en daarmee ook voor Nederlandse vakantiegangers. Door middel van de VPN verbinding kunt u doen alsof u nog in Nederland bent. Door censuur is het bezoeken van bepaalde websites soms niet mogelijk.

Door Redactie